Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp166g740kcal13g73.2g44.4g6.8g
Kohupiim (Tere)166g131kcal26.6g5.8g0.2g0g
Hapukoor (Tere)13g15kcal0.4g0.5g1.2g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g50g69kcal6.2g0.1g4.9g0g
Maissitärkkelys 7.5g27kcal0g6.4g0g0g
Sokeri 8.3g34kcal0g8.3g0g0g
Kermavaahto, valio42g125kcal1g2.5g12.1g0g
Mustikka, Pakkasmarja312g104kcal1.6g20g1.9g10.3g
Leivinjauhe 2.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1570g2505kcal98g235.8g129.4g34.2g
Valittu annoskoko785g1252kcal49g117.9g64.7g17.1g
Annoskoko puolitettuna393g626kcal24.5g59g32.4g8.6g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709