Ohraryynivelli

Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 393 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g500g1599kcal55g314.7g10g55g
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 6661g2255kcal203.8g326.4g6.7g0g
Suola, annos 3g33g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15720g7707kcal517.6g1282.2g33.4g110g
Valittu annoskoko7860g3853kcal258.8g641.1g16.7g55g
Annoskoko puolitettuna3930g1927kcal129.4g320.6g8.4g27.5g
Arvot/100g100g49kcal3.3g8.2g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=414065