Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 225g74kcal1.4g12.5g0.5g5.7g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)68g406kcal14.2g4.5g36.5g4.9g
Kookoshiutale 5g33kcal0.4g0.3g3.2g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 82g283kcal8.4g57.7g1g2.9g
Ruokosokeri84g342kcal0g83.8g0g0g
Kananmuna, keitetty 62g88kcal7.7g0.2g6.4g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki56g32kcal0.2g7.9g0.1g0.7g
Rypsiöljy 51g448kcal0g0g50.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.7g5.3kcal0.2g1g0.1g0.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.3g8.2kcal0.1g1.8g0.1g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g113g287kcal6.6g3.6g26.9g0g
Tomusokeri 1dl=60g34g135kcal0g33.8g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 1.1g4.4kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1575g4302kcal78.6g418.6g251g31g
Valittu annoskoko788g2151kcal39.3g209.3g125.5g15.5g
Annoskoko puolitettuna394g1076kcal19.7g104.7g62.8g7.8g
Arvot/100g100g273kcal5g26.6g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137