Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g3072g9953kcal485.4g2073.6g89.7g307.2g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1536g5530kcal221.2g904.7g107.5g144.4g
Ohrasuurimo 1536g4951kcal126.7g970g30.7g116.7g
Oivariini, 60 (100g)192g1056kcal1.9g1.9g115.2g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1536g4956kcal182.5g928.5g30.7g89.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15744g52892kcal2035.4g9757.4g747.6g1314.8g
Valittu annoskoko7872g26446kcal1017.7g4878.7g373.8g657.4g
Annoskoko puolitettuna3936g13223kcal508.9g2439.4g186.9g328.7g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810