Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g100g1.3kcal0.3g0g0g0g
Suklaa tumma 200g1033kcal7.8g106.5g62g10.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g40g26kcal1.4g0.1g10g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Kuohukerma (Ingman)400g1360kcal8.8g12.4g140g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1576g5229kcal36.6g334g424g21.2g
Valittu annoskoko788g2615kcal18.3g167g212g10.6g
Annoskoko puolitettuna394g1307kcal9.2g83.5g106g5.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916