Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green600g1950kcal144g294g6g72g
Peruna, vanha, kuorittu 1800g1370kcal33.8g279g3.6g18g
Porkkana 780g255kcal4.8g43.4g1.6g19.9g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g3000g1050kcal48g207g3g42g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g600g2208kcal157.2g355.2g15g52.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15768g15412kcal794.6g2396.4g227.8g413.2g
Valittu annoskoko7884g7706kcal397.3g1198.2g113.9g206.6g
Annoskoko puolitettuna3942g3853kcal198.7g599.1g57g103.3g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=163313