Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g75g102kcal3.9g19g0.9g1.7g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 125g161kcal25.9g0g6.2g0g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka25g2.7kcal0.3g0.3g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Parsakaali, keitetty, suolaa 38g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 25g80kcal6.1g11.4g0.5g2.2g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk35g14kcal0.6g2.7g0g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1578g972kcal84.8g74.6g34.6g16g
Valittu annoskoko789g486kcal42.4g37.3g17.3g8g
Annoskoko puolitettuna395g243kcal21.2g18.7g8.7g4g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390