Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 336g1263kcal40.3g0g124.3g0g
Maissiöljy 194g1717kcal0g0g194.1g0g
Vesi2399g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste48g31kcal2.6g4.3g0.5g0.7g
Lanttu 528g152kcal5.3g24.3g1.6g9.5g
Nauris 264g72kcal2.6g11.1g0.8g5g
Sipuli 132g40kcal1.6g6.3g0.3g2.2g
Valkosipuli 59g64kcal4.6g9.6g0.4g1.2g
Maissitärkkelys 99g353kcal0.3g85.2g0.6g0g
Vesi240g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 3598g6596kcal683.6g0g431.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15792g20574kcal1481.8g281.6g1508.8g37.2g
Valittu annoskoko7896g10287kcal740.9g140.8g754.4g18.6g
Annoskoko puolitettuna3948g5144kcal370.5g70.4g377.2g9.3g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750