Korvapuustit

5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa a 11 g)
13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
150-200 g margariinia (tai 1,5-2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)

täyte:
n. 100 g margariinia (tai 3/4 dl juoksevaa)
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: munaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää hiiva ja osa jauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota liinan alla lämpimässä 40 min.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista.

Levitä päälle kanelia.

Kääri levy rullaksi.

Jätä saumakohta alle.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja (4-5 cm leveämmältä puolelta ja n. 2 cm kapeammalta).

Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin.

Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 35 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Dakota
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml14g6.6kcal0.5g0.7g0.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.7g2.2kcal0.2g0g0.2g0g
Hieno sokeri5.7g23kcal0g5.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.4g1.1kcal0.2g0g0g0.1g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g40g141kcal4.8g28.6g0.8g1.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen4.3g31kcal0g0g3.4g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen2.9g21kcal0g0g2.3g0g
Hieno sokeri2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.9g11kcal0.1g2.3g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana158g504kcal12g81g14.4g2.8g
Valittu annoskoko79g252kcal6g40.5g7.2g1.4g
Annoskoko puolitettuna40g126kcal3g20.3g3.6g0.7g
Arvot/100g100g319kcal7.6g51.3g9.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275817