Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.1g14kcal0.5g2.9g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 13g17kcal0.3g0.4g1.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Mansikka 31g15kcal0.2g2.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana159g274kcal5.2g29.2g14.4g1.4g
Valittu annoskoko80g137kcal2.6g14.6g7.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna40g69kcal1.3g7.3g3.6g0.4g
Arvot/100g100g172kcal3.3g18.3g9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431709