Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali33g7kcal0.4g1.1g0.1g0.7g
Etikkapunajuuri 6.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 17g21kcal3.5g0g0.8g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 4g3.1kcal0.1g0.6g0g0.1g
Siirappi 0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%4.2g6.7kcal0.1g0.1g0.6g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g87kcal8.4g5.8g3g1.8g
Valittu annoskoko80g44kcal4.2g2.9g1.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna40g22kcal2.1g1.5g0.8g0.5g
Arvot/100g100g55kcal5.3g3.6g1.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140540