Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.8g7.3kcal0g0g0.8g0g
Papu valkoinen, keitetty 8.2g8.8kcal0.7g1.1g0g0.6g
Tomaatti, tuore11g2.2kcal0.1g0.4g0g0.2g
Herne 11g7.5kcal0.6g1g0g0.3g
Tomaattimurska 14g4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Kesäkurpitsa zucchini 11g2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Munakoiso 14g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)1.1g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Kukkakaali 5.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g78kcal3.8g8.6g1.8g4g
Valittu annoskoko80g39kcal1.9g4.3g0.9g2g
Annoskoko puolitettuna40g20kcal1g2.2g0.5g1g
Arvot/100g100g49kcal2.4g5.4g1.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843