Lihapiirakka

Tee taikina kuten leipätaikina.

Kohota.

Jaa kahteen osaan ja kauli toinen pellin kokoiseksi levyksi.

Keitä riisi ja munat.

Paista jauheliha ja sipulisilppu.

Sekoita keskenään, mausta ja lisää kerma.

Levitä täyte pohjan päälle.

Jätä sentti pari reunoista ilman täytettä.

Kauli loppu taikina kanneksi.

Paina reunat huolella kiinni.

Voitele munalla ja pistele haarukalla.

Paista noin puoli tuntia 200 asteessa alimmalla tasolla.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.7kcal0.2g0.2g0g0g
Maito, Kevyt6.3g2.9kcal0.2g0.3g0.1g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl1.7g5.7kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 14g47kcal1.4g9.5g0.2g0.5g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Nautajauheliha 15%17g34kcal3g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Riisi puuroutuva 5.3g18kcal0.3g4g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Flora ruoka 15% vähälaktoosinen, 250ml5.2g7.8kcal0.1g0.1g0.8g0g
Paprikajauhe 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g278kcal13.4g33.4g9.2g2g
Valittu annoskoko80g139kcal6.7g16.7g4.6g1g
Annoskoko puolitettuna40g69kcal3.4g8.4g2.3g0.5g
Arvot/100g100g174kcal8.4g20.9g5.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=110420