Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai15g54kcal1.8g10.9g0.3g0.5g
Sokeri 19g77kcal0g19g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten4.7g16kcal1.1g2.1g1g0.5g
Voi 2.4g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi12g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 7.8g11kcal1g0g0.8g0g
Tomusokeri 1dl=60g12g47kcal0g11.8g0g0g
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g2.4g11kcal0.1g1.6g0.5g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana160g497kcal8.2g91.6g12g2.2g
Valittu annoskoko80g249kcal4.1g45.8g6g1.1g
Annoskoko puolitettuna40g124kcal2.1g22.9g3g0.6g
Arvot/100g100g312kcal5.1g57.4g7.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135