Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)156g1125kcal0g0g125g0g
Sokeri 134g543kcal0g133.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 7.5g28kcal1.4g0.8g1.6g2.3g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g4.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 163g558kcal16.6g113.7g1.9g5.7g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g156g481kcal6.9g114.1g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 38g13kcal1.1g1.8g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 88g37kcal8.6g0.4g0.1g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g5896kcal70.6g808g257.2g16.2g
Valittu annoskoko790g2948kcal35.3g404g128.6g8.1g
Annoskoko puolitettuna395g1474kcal17.7g202g64.3g4.1g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.1g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060