Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 92g374kcal0g91.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g242kcal7.2g49.3g0.8g2.5g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%144g86kcal4.6g10.2g2.9g0g
Kananmuna kuoreton 158g226kcal19.8g0.5g16.2g0g
Korppujauho 54g197kcal5.7g40.4g0.6g2.9g
Manteli 50g310kcal12.1g3.3g27.2g3.6g
Leivinjauhe 7.2g13kcal0.4g2.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.9g12kcal0g2.8g0g0g
Kardemumma, annos 2g2.9g8.9kcal0.3g2g0.2g0.8g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen144g259kcal0.6g61.8g0.3g3.3g
Sokerivesikuorrutus 65g221kcal0g54.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1580g3895kcal101.4g638.6g96.4g26.2g
Valittu annoskoko790g1947kcal50.7g319.3g48.2g13.1g
Annoskoko puolitettuna395g974kcal25.4g159.7g24.1g6.6g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663