Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g50g18kcal0.3g3g0.5g0g
Fenkoli, annos 100g2000g620kcal24.8g145.8g4g62g
Purjosipuli 1000g229kcal18.1g24g2g21g
Tilli mauste250g43kcal3.5g2.5g2g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)325g406kcal30.2g9.1g26g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g675kcal0g0g75g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g1000g1700kcal20g16g172g6g
Sitruunamehu, laimentamaton75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Kirjolohifilee 3125g5167kcal523.4g0g343.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15800g17746kcal1241g403.2g1250.4g178.2g
Valittu annoskoko7900g8873kcal620.5g201.6g625.2g89.1g
Annoskoko puolitettuna3950g4437kcal310.3g100.8g312.6g44.6g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307