Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 3200g578kcal17.9g80g12.8g22.4g
Oliiviöljy 224g1981kcal0g0g224g0g
Suola, annos 3g48g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 32g90kcal3.5g12.3g1.1g8.5g
Herne 1600g1103kcal81g149.8g6.4g49.6g
Ruokakerma Valio 5%1600g960kcal19.2g44.8g80g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g1200g1200kcal216g2.4g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15808g11821kcal675.2g578.6g720.6g161g
Valittu annoskoko7904g5911kcal337.6g289.3g360.3g80.5g
Annoskoko puolitettuna3952g2955kcal168.8g144.7g180.2g40.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328