Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis375g420kcal82.4g0g11.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g10g73kcal0.1g0.1g8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Ketsuppi, Heinz18g18kcal0.2g4.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g1122kcal168.8g28.6g38.8g2.2g
Valittu annoskoko792g561kcal84.4g14.3g19.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna396g281kcal42.2g7.2g9.7g0.6g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079