Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 139g476kcal14.1g97g1.7g4.9g
Sokeri 159g644kcal0g158.5g0g0g
Leivinjauhe 2.7g4.7kcal0.1g1g0g0g
Ruokasooda 2.7g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.3g17kcal0g4.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g67g487kcal0.7g0.7g53.3g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g53g17kcal1.8g2.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 59g84kcal7.3g0.2g6g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g133g93kcal16g5.3g0.7g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g167g73kcal0.5g16.7g0.8g2.7g
Sitruunamehu, laimentamaton6.7g1.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g3792kcal81g572g125g15.2g
Valittu annoskoko792g1896kcal40.5g286g62.5g7.6g
Annoskoko puolitettuna396g948kcal20.3g143g31.3g3.8g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615