Kesäkurpitsa-jogurttileipä

1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.

Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.

Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.

Lisää kesäkurpitsa.

Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.

Anna kohota 30 minuuttia.

Säädä uuni 250 asteeseen.

Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Valmis painaa noin 1063 grammaa.

Raaka-aineet 1408 g.

Valmiin ja raa'an suhde 1,32.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 88 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 125g23kcal0.7g3.1g0.5g0.9g
Hiiva 14g11kcal1.8g0.2g0.1g1g
Jogurtti, bulgarian, rasvaa 3,9%, ei lisätty d-vitamiinia 225g144kcal6.7g7.6g8.8g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 8.4g34kcal0g8.4g0g0g
Oregano, kuivattu 0.6g1.7kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g402g1448kcal52.3g281.5g8.4g14.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g3470kcal123.2g601.8g52.6g34g
Valittu annoskoko792g1735kcal61.6g300.9g26.3g17g
Annoskoko puolitettuna396g867kcal30.8g150.5g13.2g8.5g
Arvot/100g100g219kcal7.8g38g3.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91451