Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 110g83kcal2.1g17g0.2g1.1g
Porkkana 29g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g15g2.1kcal0.2g0.5g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g8.8g11kcal0.3g0.5g0.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 3.3g10kcal0.3g1.1g0.5g0g
Voi 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Lohifilee 88g171kcal16.4g0g11.8g0g
Katkarapu 39g27kcal5.7g0g0.4g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g31g31kcal1.2g6.1g0.1g0g
Valkopippuri 0.7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.3g3.4kcal0.3g0.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1586g758kcal54.2g57.4g33g5.2g
Valittu annoskoko793g379kcal27.1g28.7g16.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna397g190kcal13.6g14.4g8.3g1.3g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674