Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g1005g13kcal3g0g0g0g
Suklaa tumma 2010g10383kcal78.4g1070.6g623.1g106.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g402g257kcal14.1g0.8g100.5g0g
Sokeri 482g1958kcal0g482g0g0g
Kuohukerma (Ingman)4020g13669kcal88.4g124.6g1407.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15840g52561kcal367.8g3356g4261.4g213g
Valittu annoskoko7920g26280kcal183.9g1678g2130.7g106.5g
Annoskoko puolitettuna3960g13140kcal92g839g1065.4g53.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916