Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3211g1060kcal106g157.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 589g840kcal73.6g1.8g60.3g0g
Sokeri 1605g6516kcal0g1603.8g0g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g107g333kcal11.8g64.2g7.5g30g
Hiiva 268g199kcal35.1g2.9g1.1g18.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1070g7602kcal8g4.3g856.2g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g1070g1895kcal2.1g104.9g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15872g36891kcal473.2g3878.4g1854.4g97g
Valittu annoskoko7936g18445kcal236.6g1939.2g927.2g48.5g
Annoskoko puolitettuna3968g9223kcal118.3g969.6g463.6g24.3g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854