Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl197g670kcal3.9g5.9g69g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g169g608kcal11.8g116.6g10.1g0g
Sokeri23g92kcal0g22.5g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä197g118kcal1g29.6g0g2.2g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g85g71kcal0.9g15.5g0.3g1.5g
Kiivi kuorittu 68g32kcal0g4.8g0.4g1.8g
Hyytelösokeri Dan Sukker56g220kcal0g54.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1589g3622kcal35.2g499g159.6g11g
Valittu annoskoko794g1811kcal17.6g249.5g79.8g5.5g
Annoskoko puolitettuna397g906kcal8.8g124.8g39.9g2.8g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524