Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 50g272kcal0.4g0.3g30.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Voi 60% rasvaa 25g136kcal0.2g0.1g15.2g0g
Sokeri75g305kcal0g74.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 500g193kcal0.8g40.8g0.4g7.5g
Vesi, vesijohtovesi 15g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1590g2574kcal29.8g372.4g100g22g
Valittu annoskoko795g1287kcal14.9g186.2g50g11g
Annoskoko puolitettuna398g644kcal7.5g93.1g25g5.5g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557