Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1499g4648kcal254.9g809.7g43.5g194.9g
Emmental, punaleima 17%1050g3044kcal356.9g0g178.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2099g3485kcal398.8g0g209.9g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g270g2429kcal0g0g269.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1799g365kcal10.8g68.4g5.4g25.2g
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g30g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka360g385kcal3.6g90g0g4.3g
Oregano, kuivattu 6g18kcal0.7g1.3g0.6g2.6g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15912g28942kcal2063.2g1970.2g1416.6g461.6g
Valittu annoskoko7956g14471kcal1031.6g985.1g708.3g230.8g
Annoskoko puolitettuna3978g7236kcal515.8g492.6g354.2g115.4g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157