Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali284g60kcal3.4g9.7g0.6g6g
Porkkana, keskikokoinen 65g82g23kcal0.5g4.9g0.2g2g
Sipuli (käsittelemätön)82g22kcal1.1g3.9g0.2g1.4g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g225g383kcal45g0g22.5g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen11g45kcal0.8g0.2g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1593g1066kcal101.6g37.4g56g18.8g
Valittu annoskoko797g533kcal50.8g18.7g28g9.4g
Annoskoko puolitettuna398g266kcal25.4g9.4g14g4.7g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241