Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g84g160kcal2g3.4g16g0g
Vesi, vesijohtovesi 169g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)10g30kcal0.9g1g2.4g0g
Tomaattipyree, Pirkka45g37kcal1.5g8.6g0.5g0.5g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 28g12kcal1g1.4g0.3g0g
Valkoviini makea 68g65kcal0.2g4.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 225g499kcal39.4g0g38.3g0g
Persilja 1.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 79g26kcal0.5g4.4g0.2g2g
Lehtiselleri 17g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Voi 17g123kcal0.2g0.1g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1593g2075kcal93.2g51.2g158.8g7.4g
Valittu annoskoko796g1038kcal46.6g25.6g79.4g3.7g
Annoskoko puolitettuna398g519kcal23.3g12.8g39.7g1.9g
Arvot/100g100g130kcal5.9g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165