Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1187g320kcal15.4g57g2.4g20.2g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Linssi, punainen, Go Green1349g4383kcal323.6g660.8g13.5g161.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.8g0.6g7.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka144g16kcal1.6g1.6g0.3g1.4g
Vesi4495g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 375g3313kcal0g0g374.6g0g
Viinietikka balsami90g32kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15936g16358kcal689.6g1486g783.2g383g
Valittu annoskoko7968g8179kcal344.8g743g391.6g191.5g
Annoskoko puolitettuna3984g4090kcal172.4g371.5g195.8g95.8g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212