Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1317g1883kcal164.6g4g135.7g0g
Sokeri766g3111kcal0g765.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 587g2013kcal59.8g410.7g7g20.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 210g702kcal0.1g171g0.1g2.9g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g2095g3143kcal10.5g754.3g6.3g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g1048g1676kcal75.4g167.6g73.3g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 1197g3071kcal15.7g35.9g323.3g0g
Kiivi kuorittu 329g154kcal0g23.3g2g8.9g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 359g266kcal2.7g55.7g1.4g4g
Tomusokeri 1dl=60g30g120kcal0g29.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15936g32385kcal660.8g4858.4g1098.2g72.8g
Valittu annoskoko7968g16192kcal330.4g2429.2g549.1g36.4g
Annoskoko puolitettuna3984g8096kcal165.2g1214.6g274.6g18.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759