Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4185g14360kcal426.5g2929.6g50.2g146.5g
Vesi3219g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g40g145kcal18.1g16.1g2.4g0g
Kauralese 483g1738kcal86.9g220.2g37.2g84.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15936g32487kcal1063g6331.8g179.6g462g
Valittu annoskoko7968g16244kcal531.5g3165.9g89.8g231g
Annoskoko puolitettuna3984g8122kcal265.8g1583g44.9g115.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248