Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen125g32kcal1.1g5.7g0.5g2.5g
Ketsuppi, Heinz23g23kcal0.2g5.4g0g0.3g
Mustapippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Valkopippuri 1.3g3.5kcal0.1g0.5g0g0.3g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso5g14kcal0.4g2.5g0.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha250g415kcal47.5g0g25g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g88g85kcal4g13.3g0.4g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g250g60kcal3g9g0.2g0g
Purjosipuli 31g7.2kcal0.6g0.8g0.1g0.7g
Oltermanni, perinteinen19g68kcal4.7g0g5.4g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g3.1g2.1kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1595g1426kcal123.4g76.4g63.8g8.2g
Valittu annoskoko798g713kcal61.7g38.2g31.9g4.1g
Annoskoko puolitettuna399g357kcal30.9g19.1g16g2.1g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795