Savulohilaatikko

HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 443 grammaa

Jolipepo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3147g1888kcal47.2g409.2g3.1g28.3g
Sipuli (kuorittu)450g121kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45g405kcal0g0g45g0g
Kirjolohifilee 1349g2230kcal225.9g0g148.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2248g742kcal74.2g110.2g0g0g
Kananmuna, keitetty 719g1026kcal89.9g2.2g73.7g0g
Tilli, tuore 14g4kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Valkopippuri 2.2g6.4kcal0.2g1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15948g12846kcal887.4g1088.6g542.4g73.6g
Valittu annoskoko7974g6423kcal443.7g544.3g271.2g36.8g
Annoskoko puolitettuna3987g3212kcal221.9g272.2g135.6g18.4g
Arvot/100g100g81kcal5.6g6.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276921