Taboulleh

Kiehauta 2 dl vettä, johon on lisätty 1 tl kuvattua minttua ja ½ tl suolaa.

Nosta kattila liedeltä ja lisää 2 dl kuskusia.

Laita kansi päälle ja anna kuskusin kypsyä keittämättä.

Poista tomaateista sisukset ja pilko pieneksi.

Samoin sipuli (mielellään punainen), tuorekurkku ja persija.

Purista ½ sitruunan mehu.

Jos käytät "kokonaisia" aurinkokuivattuja tomaatteja, niin pilko myös nämä.

Sekoita kypsä kuskus irtonaiseksi haarukalla ja yhdistä kaikki ainekset.

Voit halutessasi "keventää" salaattia pienentämällä oliiviöljyn 0,25 dl määrää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Pusi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 75g171kcal3.8g13.2g10.6g4.4g
Persilja 15g4.1kcal0.2g0.2g0g1.2g
Oliiviöljy 38g333kcal0g0g37.6g0g
Tomaatti 151g34kcal0.8g5.2g0.5g2.1g
Kurkku 136g15kcal0.8g1.9g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kuskus, keitetty, suolaa ja öljyä 301g557kcal13.9g95.4g11.7g4.8g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore38g9kcal0g3.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1596g2271kcal40.2g243g121.2g28.4g
Valittu annoskoko798g1136kcal20.1g121.5g60.6g14.2g
Annoskoko puolitettuna399g568kcal10.1g60.8g30.3g7.1g
Arvot/100g100g142kcal2.5g15.2g7.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73500