Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.

Lisää vesi.

Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella.

Lado viipaleet vuokaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista 225 asteessa 20-30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.

Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 114 grammaa

Tiksuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sinappi 19g25kcal0.8g2.6g1.1g0.3g
Tomaatti 381g87kcal2.1g13.1g1.1g5.3g
Juusto, mozzarella 176g458kcal32.7g0g35.7g0g
Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (Myllyn paras), annos 380g223g768kcal17.4g86.8g37.6g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1596g2675kcal106g205g151g20.2g
Valittu annoskoko798g1338kcal53g102.5g75.5g10.1g
Annoskoko puolitettuna399g669kcal26.5g51.3g37.8g5.1g
Arvot/100g100g168kcal6.6g12.8g9.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=241265