Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 50g11kcal0.9g1.2g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Palsternakka 50g32kcal0.2g5.9g0.2g2.2g
Lanttu 250g72kcal2.5g11.5g0.7g4.5g
Lohifilee, paistettu 150g331kcal30.5g0g23.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g9kcal0g0g1g0g
Fenkoli, annos 100g7.5g2.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g100g120kcal3.4g3.6g10g0g
Kananmuna 50g(kpl)50g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa50g150kcal11.5g0g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1597g1632kcal110.6g55.8g103g19.8g
Valittu annoskoko799g816kcal55.3g27.9g51.5g9.9g
Annoskoko puolitettuna399g408kcal27.7g14g25.8g5g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248043