Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 27g239kcal0g0g27g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 4.9g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 50g297kcal11.5g6.3g24.8g3g
Kauralese 30g108kcal5.4g13.7g2.3g5.2g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Soijarouhe, vaalea 18g67kcal6.7g8.1g0.4g1.8g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Grahamjauho 165g541kcal17.4g100.2g3.6g16.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1598g3851kcal122.4g531g120.8g66.4g
Valittu annoskoko799g1926kcal61.2g265.5g60.4g33.2g
Annoskoko puolitettuna400g963kcal30.6g132.8g30.2g16.6g
Arvot/100g100g241kcal7.7g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785