Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl1590g9189kcal335.5g84.3g802.9g184.4g
Mandariini kuorittu 2700g1220kcal13.8g224.1g8.1g51.3g
Sokeri 1500g6089kcal0g1498.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2160g2722kcal237.6g6.5g194.4g0g
Leivinjauhe 42g74kcal2.2g15.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15984g38585kcal1178.2g3658.6g2010.8g471.8g
Valittu annoskoko7992g19293kcal589.1g1829.3g1005.4g235.9g
Annoskoko puolitettuna3996g9646kcal294.6g914.7g502.7g118g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148984