Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 2871g1858kcal45.9g378.4g4.9g24.4g
Bataatti, uunissa 4786g4210kcal81.8g875.3g2.4g156g
Rypsiöljy 335g2962kcal0g0g335g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15984g18062kcal255.4g2507.4g684.6g360.8g
Valittu annoskoko7992g9031kcal127.7g1253.7g342.3g180.4g
Annoskoko puolitettuna3996g4516kcal63.9g626.9g171.2g90.2g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164431