Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1202g325kcal15.6g57.7g2.4g20.4g
Valkosipuli 601g651kcal47.5g97.9g3.6g12.6g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g162g1434kcal0g0g162.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 240g825kcal24.5g168.3g2.9g8.4g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g601g1683kcal114.2g0.2g132.2g0g
Timjami 18g51kcal1.6g4.9g1.3g6.7g
Persilja 361g99kcal5g4g0.7g28.8g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g4807g5769kcal120.2g288.4g432.6g72.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15984g21670kcal657.2g1242.8g1475.8g298g
Valittu annoskoko7992g10835kcal328.6g621.4g737.9g149g
Annoskoko puolitettuna3996g5418kcal164.3g310.7g369g74.5g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122