Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl0.3g2kcal0.1g0g0.2g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g0.7g4.1kcal0.1g0g0.4g0g
Hermesetas, annos 5g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g2.7g1.2kcal0.3g0g0g0g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 0.7g2.3kcal0g0g0.2g0g
Kahvi mustana 100ml1.4g0kcal0g0g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g49kcal1g0g5g0g
Valittu annoskoko8g25kcal0.5g0g2.5g0g
Annoskoko puolitettuna4g12kcal0.3g0g1.3g0g
Arvot/100g100g306kcal6.3g0g31.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376