Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.6kcal0.1g0.5g0g0g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)0.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Raparperi 3.9g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g35kcal0.4g4.2g1.4g0.2g
Valittu annoskoko8g17kcal0.2g2.1g0.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.1g1.1g0.4g0.1g
Arvot/100g100g214kcal2.5g25.9g8.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595