Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1g0.7kcal0g0.2g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1g7kcal0g0g0.8g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)1g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g1g5.9kcal0.2g0.1g0.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Puolukka 2g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g48kcal0.6g4.8g2.8g0.2g
Valittu annoskoko8g24kcal0.3g2.4g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g12kcal0.2g1.2g0.7g0.1g
Arvot/100g100g296kcal3.7g29.6g17.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866