Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl0.8g2.7kcal0g0g0.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g1g5.7kcal0.1g0.6g0.3g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g4.1g5.8kcal0.1g0.9g0.2g0g
Mansikka,pakaste Rainbow1.9g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g31kcal0.4g3.6g1.6g0g
Valittu annoskoko8g16kcal0.2g1.8g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna4g8kcal0.1g0.9g0.4g0g
Arvot/100g100g196kcal2.5g22.5g10g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100