Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr2.3g2.9kcal0.5g0g0.1g0g
Pekoni rasvainen 0.8g3.1kcal0.1g0g0.3g0g
Sipuli 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 0.2g0.6kcal0g0g0.1g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g2.9g0.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g17kcal1.2g0.2g1g0g
Valittu annoskoko8g8kcal0.6g0.1g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna4g4kcal0.3g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g105kcal7.5g1.3g6.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94771