Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl0.9g3.2kcal0.1g0.6g0g0.1g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.2g0.6kcal0.1g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Rahka, valio1.2g0.8kcal0.1g0g0g0g
Mustikka metsä- 1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1.6g0.5kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g30kcal1g3.4g1.2g0.2g
Valittu annoskoko8g15kcal0.5g1.7g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g7kcal0.3g0.9g0.3g0.1g
Arvot/100g100g181kcal6.1g20.7g7.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558