Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.3g5.4kcal0g1.3g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1.8g0.3kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasooda 0.1g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl0.7g4.3kcal0.1g0g0.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.1kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Rusina 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g56kcal0.8g5.8g2.8g0.2g
Valittu annoskoko8g28kcal0.4g2.9g1.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g14kcal0.2g1.5g0.7g0.1g
Arvot/100g100g343kcal4.9g35.8g17.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980