Sorsapata, Salla

Tarvikkeet: pata, paistinpannu.

Huom! Reseptissä lukee ankka, koska sorsaa ei löytynyt listalta.

Tavi, haapana, muut vastaavat vesiriistalinnut käyvät myös mainiosti.

Laita pataan pekoni ja sipuli, anna kypsyä.

Mätkäise perään sienet, hauduta kunnes neste on haihtunut.

Samaan aikaan ruskista paistinpannulla linnunlihat vähin erin voissa.

Lisää ruskistuneet palat pataan.

Lisää pataan smetana, siideri, ja mausteeksi vaikka suolaa, laakerinlehtiä, pippureita.

Laita pata uuniin 150 asteeseen ja anna olla 2-3 tuntia.

Tarkista välillä ettei nestettä ole haihtunut liikaa, lisää vettä jos tarpeen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni, Pirkka, viipale 17,5g RAAKApainoarvot0.5g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.5g0.1kcal0g0g0g0g
Ankka, grillattu ilman nahkaa2.9g4.1kcal0.8g0g0.1g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 0.7g2.9kcal0g0g0.3g0g
Crowmoor siideri2.4g1kcal0g0.1g0g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.1g0.5kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g21kcal1.8g0.2g1.2g0g
Valittu annoskoko8g10kcal0.9g0.1g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna4g5kcal0.5g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g128kcal11.1g1.2g7.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=82542