Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g2.8g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.8g5.7kcal0g0g0.6g0g
Sokeri1g4.2kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.2g4.3kcal0.2g0.8g0g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1g3.5kcal0g0g0.4g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g39kcal0.6g4.2g2g0.2g
Valittu annoskoko8g19kcal0.3g2.1g1g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g10kcal0.2g1.1g0.5g0.1g
Arvot/100g100g240kcal3.7g25.9g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574